Verenigingen

Batavorum Pipes and Drums

Batavorum Pipes and Drums Nijmegen is een band voor echte liefhebbers van Schotse doedelzakmuziek. Een goede sfeer en samen muziek maken staan voorop.

Blazersensemble Multiplex

Een groep van zo'n 18 amateurmusici die het leuk vinden om wekelijks te repeteren op speciaal voor Multiplex-bezetting gearrangeerde stukken muziek.

Canisius Concertband

De Canisius Concertband is een harmonieorkest van bijna 125 jaar oud met een jonge geest. Dit komt onder meer tot uitdrukking in het opvallende repertoire.

Drumfanfare Michaël

Drumfanfare Michaël is de gezelligste muziekvereniging van Nijmegen en omstreken en behoort tot de top van de marcherende korpsen in Nederland.

Harmonie Hatert

Harmonie Hatert is een muziekvereniging uit Nijmegen. Eigentijds, fris, gezellig, actief en natuurlijk swingend muzikaal.

Harmonie Tarcisius

Harmonie Tarcisius: een modern orkest voor jong en oud. En alles daartussenin. Elke dinsdagavond repeteren zo'n honderd muzikanten onder de inspirerende leiding van dirigent Lex Bergink.

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes uit Nijmegen, het muzikale opstapje voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Ze bestaan uit een slagwerkgroep en een orkest.

Keizerstads Jeugdorkest

Het KJO is een symfonieorkest in Nijmegen voor iedereen tussen de 8 en 23 jaar. Ze bestaat uit twee volwaardige symfonieorkesten, ingedeeld naar leeftijd en speelervaring.

Nijmeegs Amusementsorkest

Een uitgebreide bigband van 25 muzikanten aangevuld met vocalisten. Ze verzorgt spetterende shows in theaters in binnen- en buitenland. Ook weet ze de juiste toon te zetten op bedrijfsfeesten, jubileumconcerten en tijdens grote én kleine evenementen.

Nijmeegs Seniorenorkest

Voor de ouder wordende muzikanten biedt het seniorenorkest de mogelijkheid om tot op zelfs hoge leeftijd met plezier in orkestraal verband te blijven musiceren.

Noviomagum Wind Orchestra

(Binnenkort Philharmonie Nijmegen) Het orkest van zo’n 35 amateurmusici wordt gekenmerkt door ambitie en lef, wat niet alleen blijkt uit de speelstijl, maar ook uit repertoirekeuze en programmering.

Slagwerkgroep Neerbosch Oost

De slagwerkgroep bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 8 tot 60 jaar. Naast de marsoptredens verzorgd de slagwerkgroep ook concerten.

Studentenharmonieorkest QHarmony

Het grootste studentenorkest van Nijmegen met bijna zestig leden. Merendeels zijn dit studenten van de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)